Dahi Baray Ki Chaat دہی بڑے کی چاٹ / Cook With Saima
Dahi baray chaat is a wonderful chatpaty (spicy) delicious chaat that is often eaten in Ramadan as well as an afternoon snack, lentil dumplings are emerged in a wonderful yoghurt sauce, see how to makes this traditional even more yummier!
Urad dal flour 1 cup ماش کی دال کا آٹا 1 کپ
Moong dal flour ½ cup مونگ کی دال کا آٹا ½ کپ
Ginger garlic 1 tbsp ادرک لہسن 1 ٹیبل سپون
Crushed green chillies 1 tsp پیسی ہری مرچیں 1 ٹی سپون
White cumin 1tsp سفید زیرہ 1 ٹی سپون
Salt 1 tsp نمک 1 ٹی سپون
Baking powder ½ tsp بیکنگ پاؤڈر ½ ٹی سپون
Crushed red chili ½ tsp کُٹی ہوئی لال مرچیں ½ ٹی سپون
Yogurt ½ kg دہی ½ کلو
Milk ½ cup دُودھ ½ کپ
Roasted chopped cumin 1 tbsp بُھنا کٹا زیرہ 1 ٹیبل سپون
Crushed green chillies 1 tbsp پیسی ہری مرچیں 1 ٹیبل سپون
Salt as required نمک حسب ذائقہ
Chaat Masala 1 tsp چاٹ مصالحہ 1 ٹی سپون
Boiled chickpeas 1½ cup اُبلے ہوئے چنے 1½ کپ
Boiled potatoes 1 cup اُبلے آلو 1 کپ
1 tomato ٹماٹر 1 عدد
1 onion پیاز 1 عدد
Fresh coriander ہرا دھنیا
Green chilies ہری مرچیں
Papri پاپڑی
Imli ki Chutney املی کی چٹنی
-
Category
No comments found